Op weg naar een sterk werkgeversimago

Tegenwoordig hebben werkgevers niet meer de keuze uit 20 sollicitanten voor één vacature. Het is eerder andersom, sollicitanten kiezen bewust wel/niet voor jouw bedrijf. Met andere woorden: als je niet de nr. 1 werkgever voor je ideale sollicitant bent, krijg je alleen de afgewezen kandidaten van andere, aantrekkelijkere werkgevers op gesprek.

Hoe ga je hier mee om? Door strategisch te werk te gaan en rekening te houden met korte en lange termijndoelen, intern en extern.

HR-marketing

Het doel van HR-marketing is het creëren van een aantrekkelijk, effectief en gelukkig personeelsbestand. Je werkt aan een herkenbaar en authentiek werkgeversimago, wat het vinden en blijvend binden van kwalitatieve medewerkers vergemakkelijkt. HR-marketing gaat over de complete filosofie van de organisatie ten opzichte van het personeel en werkgeverschap.

De route

Hoe we dat aanpakken? Met behulp van de HR-marketing routekaart kijken we samen waar jouw behoeftes liggen. Vanuit strategie en DNA – de fundering – werken we toe naar een HR-marketing strategie op maat. De focus kan op de korte termijn liggen op vacaturemarketing, waarvoor we verschillende pakketten aanbieden. Uiteindelijk werk je op de lange termijn toe naar employer branding; het bouwen van een sterk werkgeversmerk. 

Wat wordt jouw route naar een positief werkgeversimago? Wij zoeken het graag samen met jou uit!